Minggu, 16 Desember 2012

Jom ke Melaka



Jom pergi ke Melaka.  Apa yang bagus saya lihat saya tulis dari sisi bagusnya.  Tapi jangan marah atau jadi “pembangkang” kalau saya tulis sisi yang teruk (buruk) juga.  Sebab ini kompasiana bung !  Sisi baik dan sisi buruk kalau dikemas maka ia nya akan menarik.  Kalau sisi baik saja yang diceritakan, boring deh…Begitu juga kalau sisi teruknya saja yang diceritakan, orang tak ada yang baca.  Ini jurnalisme independent bung, saya tidak mewakili pemerintah atau kerajaan mana-mana.  Saya ya saya, yang mau menulis apa saja sesuka hati.  Tak ada yang bayar pun haha…Jadi jangan menyuruh-nyuruh saya harus begini- begitu.  Sebab saya orang bebas.  Saya bukan orang suruhan.  Bebas itu mahal bung, hehe…Biarlah saya PAS-PAS an, pas mau pergi jalan saya ada duit, pas mau beli rumah saya ada duit, pas mau beli kereta saya ada duit.  Itu namanya hidup pas-pasan.  Tapi saya bukan orang suruhan PAS, salah satu parti pembangkang di Malaysia.  Saya adalah saya.  hehe… nikmatnya jadi orang bebas.  Mau tengok tempat-tempat mana-mana, terserah saya.
Berikut ini foto-foto ketika saya di Melaka, untuk intermezo, boleh laaa…Jangan terlalu mengernyitkan dahi, nanti anda cepat tua bung.  Jom kita pergi jalan-jalan ke Melaka.  Banyak tempat indah di sana.  Orangnya pun ramah tamah.  Jom tengok foto-foto di bawh ini.  Tapi saya bukan travel agent, kalau nak pergi tempalah tiket sendiri, aturlah dimana-mana tempat mau menginap.  Jom…

Kapal Portugis di Musium samudra

becak warna warni

Ada mejid terapung

di tepi pantai, selepas shalat, boleh duduk-uuk sambil minum teh tarik

Mau shalat dulu, boleh singgah sini

Ada wisata air

Ada Mono rail

sungai melaka waktu sing hari

Sungai Melaka di malam hari

Bagus kan sungai melaka, tak ada sampah, tak ada bau, bolehlaa…

1 komentar:

  1. Produk dijamin asli orginal.
    Natalia Shop : Barang yang Kami Tawarkan Semuanya Barang ASLI ORGINAL Ada Garansi Resmi Distributor dan Garansi TAM 2 bebas resiko bebas penipuan.
    Semua Produk Kami Baru dan Msh Tersegel dLm BOX_nya.
    BERMINAT HUB-SMS: 0857-1721-2287 ATAU KLIK WEBSET RESMI KAMI http://natalia-shop7.blogspot.com/

    Ready Stock!
    BlackBerry 9380 Orlando - Black.Rp.900.000,-
    Ready Stock!
    BlackBerry Curve 8520 Gemini.Rp.500.000,-
    Ready Stock!
    BlackBerry Bold 9780 Onyx 2.Rp.800.000,-
    Ready Stock!
    Blackberry Curve 9320.Rp.700.000,-
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy Note 10.1.Rp.2,500.000.
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy Tab 2 (7.0).Rp. 1.000.000
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy S III Mini.Rp.1.800.000.
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy Nexus I9250 - Titanium Si.Rp.1.500.000,-
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy Note N7100.Rp.2.500.000.
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy Note N7000 - Pink.Rp.1.700.000.
    Ready Stock!
    Samsung Galaxy Y S5360 GSM - Pure White.Rp.500.000,-
    Ready Stock!
    Nokia Lumia 800 - Matt Black.Rp.1.700.000,-
    Ready Stock!
    Nokia Lumia-710-whiteRp. 900.000,-
    Ready Stock!
    Nokia C2-06 Touch & Type -Dual GSM-Rp.450.000,-
    Ready Stock!
    Nokia Lumia 710 - Black.Rp. 900.000,-
    Ready Stock!
    Apple iPhone 4S 16GB (dari XL) - Black.Rp.1.200.000,-
    Ready Stock!
    Apple iPhone 4S 16GB (dari Telkomsel).Rp.1.200.000,-
    Ready Stock!
    Apple iPod Touch 4 Gen 8GB.Rp.700.000.
    Ready Stock!
    APPLE iPod Nano 8GB - Pink.Rp.500.000,-
    Ready Stock!
    Acer Aspire 4755G Core i5 2430 Linux Blue.Rp 1.700.000.
    Ready Stock!
    Acer Aspire One AOD270 10.1.-Rp. 1.000.000,-
    Ready Stock!
    Acer TravelMate TM8481-2462G32.Rp. 1.400.000
    Ready Stock!
    Acer ICONIA Tab W500 10.1" Tablets Notebook.Rp. 1.100.000,-
    Ready Stock!
    Nikon D7000 kit 18-105mm.Rp.1.700.000.
    Ready Stock!
    Nikon D90 Kit 18-105mm Vr.Rp 1.300.000.
    Ready Stock!
    Nikon Coolpix L 120 Red.Rp. 900.000
    Ready Stock!
    Nikon Coolpix P 500 Black.Rp 1.000.000.

    BalasHapus